Glemselens Hav

Forfatter: Steve McVey Oversatt av: Ole Henrik Skjelstad

Originalens tittel: The Sea of Forgetfulness

Forstill deg at du er midt på sjøen og står på det øverste dekket på et cruiseskip. Det er natt, men månen er så klar at du kan se vannet. Mens du skuer rundt på horisonten kan du i alle retninger ikke se noe annet enn vann.

Du stikker hånda ned i lomma og plukker fram en klinkekule som du kaster over skipssiden og ned i vannet. Plask. Den treffer vannet og forsvinner i dypet mens skipet fortsetter sin ferd.

Forestill deg nå at når du neste morgen står opp så ønsker du å dra tilbake til det stedet hvor du kastet klinkekula og plukke den opp igjen. Kan det gjøres? Ikke en sjanse. Det ville være komplett umulig. Skipet har beveget seg videre. Klinkekula ligger et eller annet sted langt bak deg på havbunnen. Det finnes ingen mulighet for at den noen gang vil bli brakt opp igjen.

Tenk på klinkekulen som om den er dine synder. For to tusen år siden absorberte Faderen, Sønnen og Ånden all din synd i Seg Selv gjennom personen Kristus på korset. I den mørke natten på Golgata så kastet Han dem alle i glemselens hav. De ble oppslukt av et hav av nåde. De er borte og ingenting kan noen gang bringe dem opp igjen.

”Å, men mine synder var så store,” vil du kanskje protestere. Ok, glem det med å kaste en klinkekule i havet. Fyll lommene dine med klinkekuler hvis du vil. Flere klinkekuler forandrer ingenting. Dra en femti liters tønne full av klinekuler om bord på det skipet og kast den over bord. Selv det vil ikke utgjøre noen forskjell.

Dine synder kan aldri overflomme Faderens nådehav. Har du syndet? Ok, velkommen til menneskeheten. Nå er det på tide å komme over dine synder. Stopp med å prøve å bringe tilbake noe som Kristus har kastet bort. (Han har blitt åpenbart for å fjerne synd gjennom å ofre seg selv. Se Hebreerbrevet 9:26)

Ikke dvel ved dine synder – verken de som skjedde for tjue år siden eller i går. Skipet har seilt. Du er tilgitt. Slapp av. Slå deg til ro på det Gode Nåde Skipet og nyt turen. Din frelses Kaptein har planlagt en vidunderlig reiserute for deg. Og du aner ikke hvor fantastisk din endelige destinasjon vil være!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s